Friday, June 4, 2010

PSD tutorial : tilt shift photography. comelnya!!

Ini adalah satu lagi teknik yang sangat menarik untuk diaplikasikan kepada imej anda. Teknik yang dikenali sebagai "Tilt-Shift Photography" ini membolehkan imej anda kelihatan seperti sebuah miniature yang dipertontonkan kepada orang ramai di dalam sebuah kotak pameran. Cuba lihat imej-imej ini. Menarik, kan?




Teknik ni sesuai untuk imej yang dicapture dari bahagian atas. Macam sebuah miniature la, biasa kita tengok dari bahagian atas kan. Caranya senang je. Jom kita try buat.

1. Buka imej anda dengan melalui menu File > Open atau ctrl+o.

2. Klik pada Quick Mask Mode di bawah senarai Tool.


3. Pilih Gradient Tool dari senarai tool dan Reflected Gradient dari setting Gradient.

4. Drag Gradient Tool di atas imej anda bermula dari imej yang dipilih. Contohnya saya mula drag dari tengah imej untuk memberikan kesan blur di tepi. Imej anda sepatutnya akan jadi warna merah seperti di bawah(kerana edit dalam Quick Mask Mode).

5. Sekarang, klik semula di Quick Mask Mode (seperti langkah 2) untuk keluar dari Quick Mask Mode. Sekarang anda berada di Standard Mode. Anda akan dapati ada selection di situ.

6. Sekarang, pergi ke Filter > Blur > Lens Blur. Cuba bereksperimen dengan setting di Lens Blur tersebut untuk mendapatkan tilt shift yang tepat untuk gambar anda. (I.e: Shape, Radius, Blade Curvature, Brigtness, Threshold etc).

7. Tekan ctrl+u dan edit Saturation sehingga 30-40 untuk mendapatkan kesan yang lebih menarik.



Taa daa..

Usaha Tangga Kejayan :p

10 comments:

Chapit said...

nice. cik makin mengganas sekarang ngn tutorial baru. hehe

zae said...

hehe..tengah rajin ni..

Anonymous said...

Cool flash games. Don't miss!!!

Anonymous said...

adult nursing relationships I do not know about you, but I like it! There is. Cool Super! Everything is very clear and competently, and at the same time without philosophising and narcissism, and in accessible language. Rare case when a person is divided into topical and interesting infoy. Thanks to author! very nice, so we would have done so So engrossed that I missed a football Yeah, sure, that there still might say. You read this and think .... A salary of between 5% per day Thanks for the post, and this issue

Anonymous said...

drunk sex pirate Thanks to a huge, super article. Actions do not always bring happiness, but there is no happiness without action. - B. Disraeli Interestingly, and cognitive, and will have something on this subject? Very good site, but not bad-would make a version for smartphones. п»їVery interesting! Not very often can not understand how to update your blog? read with pleasure Few feelings .. but nice ... very nice, so we would have done so

Anonymous said...

adult anthro stories Cool everything: the picture and information You can still search in Google .. Thank you, useful thing. Smoothly write, young man, and I still can not go, sloppy somehow beyond the text from the pen I think this is correct with time. Thanks to a huge, super article. cool .. took almost all)) Most people are happy as much as they have decided to be happy. - A. Lincoln Really? amazing.

Anonymous said...

fat ass women Content is interesting, learned a lot. I recommend everyone to read. You read this and think .... Excellent post, after reading several articles on the subject realized that everything did not look on the other hand, a post once very interested. The site just super, I will recommend to friends! Exl how old dupe! Blog is excellent, plenty to like! very nice, so we would have done so You normally happy about us with the best phrases thanks, take!

afzan said...

tilt shift kalau kena caranya, memang mengancam :)

miss sue said...

x jadi la wak kite wat..huhu

Anonymous said...


http://petinsuranceuks.co.uk First, insurance policies for your pet differ in the amount they cover. The dog owner can go to any veterinarian in the state where service is given. Two of the most important factors in dog insurance are pre-existing illness and breed-specific exclusions.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...